De kracht van wandelen

2019 08 07 Ervaringsverhaal Wandeling

Beschuit met muisjes

Het Toon Hermans Huis organiseert elke eerste woensdag van de maand de wandeltocht in de natuur. Onder leiding van Wies Reinermann. Vanmiddag zijn er 28 deelnemers. De tocht langs de Swalm kan beginnen. Ook nu is het fantastisch om te zien hoe iedereen op zijn eigen manier de tocht aanvaard. Er is vandaag een nieuweling en er wordt netjes een hand gegeven en voorgesteld. Voor deze persoon heb ik een verzoek en deze omvat het smeren van beschuit met muisjes. En natuurlijk werd er geen nee verkocht. Nu zult u denken wat heeft de beschuit met muisjes nu met wandelen te maken? Er was een deelneemster die een halfjaar geleden enthousiast uitschreeuwde: “ik heb een kleinkind erbij” en ging dit geluk delen met beschuit met muisjes. Ik dacht dat ga ik ook doen want ik ben ook weer opa geworden.

De kracht van het samen doen

Alleen het ging niet zo gemakkelijk. De ene keer was ik tussen het werk door aan het wandelen, de andere keer was de koffieplaats niet geschikt om beschuit met muisjes te eten. Daarna te veel deelnemers en te weinig beschuiten. Maar afgelopen woensdag stonden de pijlen in de goede richting. Ik had 4 messen, twee kuipjes boter en 4 rollen meegenomen om de beschuiten te smeren. Een vers gesmeerd beschuitje is het lekkerst. Wat gebeurde er nu? Ik legde de messen en de kuipjes boter op de tafel neer en de beschuitjes werden spontaan gesmeerd. Ik hoefde ze alleen maar uit te delen met de mededeling: “wij noemen haar Philou”.

Uiteraard had ik de uitbaatster van het café om toestemming gevraagd, ook nu werd er geen nee verkocht. Toch bijzonder dat het zo kan en de kracht om het samen te doen of het nu om de beschuitjes gaat of een leuk verhaal het kan allemaal. Ik denk dat dit de kracht is van het wandelgroepje. Mijn conclusie: deze wandelgroep kan nog jaren mee.

Frits Kierkels (wandelt al 3 jaar met de groep mee).

Augustus 2019