Conditie opbouwende wandeling

Venlo 9 – 7 – 2021


Daar zijn we weer. Half 10 , dames en heren van het Toon Hermanshuis2019 06 05 schoenen en 3 personen leiding verzamelen zich bij Auxiliatrix om te starten voor een 4 tot 6 km lange wandeling.
Werken aan de conditie noemen ze dat.
Mijn eerste wandeling op de hei ruim 15 weken geleden ging met veel gekreun / gesteun en gepiep gepaard. Blij dat mijn eerste rondje erop zat en dat ik het ongeoefend gehaald had.
Gezellig was het wel en nog. Nu is mijn vraag, zijn we er al?
Klokslag 9.30 uur is de start. Wie er is gaat mee, er wordt op niemand gewacht. Aanmelden / afmelden niet nodig.
Na een aantal meters buigen we af een brandnetel pad in. Lange broek of korte broek / open slippers of echte wandelschoenen, iedereen loopt er door heen zonder te mopperen.
Dan zie we links hoge varens en rechts komt de trein langs. Een hert staat langs het spoor en verdwijnt als het ons hoort praten.
Ook een muisje en een kikker word gespot. Paddenstoelen van allerlei soorten en maten worden bewonderd. Bloemen … voor mij onbekende namen worden benoemd.
Een bunker ligt verscholen. Vanaf het pad niet te zien, maar Wies wist dat die er lag. Wat daarin allemaal gebeurde en nu nog???
En zo vervolgen we de paden, bergje op en bergje af tot we een kapotgebeten draad zien waar de dassen een gat in gebeten hebben om het pad over te kunnen steken.

auxiliatrixJosSarisDan hebben we na 4.31 km ons rondje af en veel gezien en geleerd.
Regelmatig lopen we naast iemand anders voor een praatje, verhaaltje van geluk of verdriet.
Er wacht een kop koffie of iets anders op de liefhebber aan het einde van de tocht.
Ik ga weer naar huis, natuurlijk met de fiets, 2 sporten in een morgen, haha.
Ik kan het iedereen aanraden eens mee te lopen. Van harte welkom in de groep. Ik weet alle begin is moeilijk, maar U wordt vriendelijk opgenomen. Hoe meer zielen hoe meer vreugd.

Dit was een korte indruk van Gertie Pschorner